Zavedenie eura a agropotravinárstvo - seminár

Aktualizované dňa: 11.03.2008 06:00

Slovenskú korunu už zanedlho - od 1. januára 2009 nahradia bankovky a mince spoločnej meny euro. Zavedením eura sa zavŕši posledná etapa pristúpenia Slovenska k Európskej únii. Zavedenie eura sa bezprostredne dotýka aj agropotravinárskeho priemyslu a aby jeho príchod prebehol hladko a bez problémov musí sa na tento dôležitý krok včas a dobre pripraviť.

Vstupom Slovenska do eurozóny sa dá predpokladať, že objem voľného pohybu potravín zo štátov Európskej únie ako i dovoz z tretích krajín sa na domácom trhu ešte viac zvýši a tým slovenskí výrobcovia, spracovatelia a predajcovia potravín budú musieť preukázať ešte vyššiu konkurencieschopnosť. Celý tento proces sa nevyhne prísnemu dodržiavaniu podmienok zdravotnej bezpečnosti a kvality potravín, ochrany spotrebiteľa, poctivého predaja potravín, dodržiavania cenotvorby a zdravého konkurenčného prostredia.

Proces zavedenia eura musí na Slovensku podobne ako v každej krajine EÚ plne rešpektovať princípy národnej a európskej legislatívy najmä v oblasti zdravotnej bezpečnosti a kvality potravín, ochrany spotrebiteľa a obchodnej politiky. Dobré legislatívne zázemie a výkon kontrolných orgánov v celom potravinovom reťazci z farmy na stôl by malo byť prvkom, ktorý príchod eura na Slovensko uľahčí, pomôže výrobcom a spracovateľom potravín konkurovať zahraničnému trhu a ochráni slovenského spotrebiteľa.

Srdečne Vás pozývame na odborný seminár, ktorý pre Vás spoločnosť Dom techniky, s.r.o. Košice v spolupráci so svojimi stálymi, ale aj novými partnermi organizujú v Tatranskej Lomnici v hoteli Sorea - Odborár 09.04. až 11.04.2008. Záštitu nad seminárom prevzalo aj Ministerstvo financií SR.

Kompletné informácie: Zavedenie_eura_a_agropotravinarstvo(seminar_april_2008).pdf