Posilnenie spolupráce slovenských podnikateľov s EBOR

Aktualizované dňa: 07.03.2011 06:00

V súvislosti s konaním Výročného zasadnutia Rady guvernérov Európskej banky pre obnovu a rozvoj (ďalej len „výročné zasadnutie EBOR“), ktoré sa uskutoční v dňoch 20. – 21. mája 2011 v Astane, Kazachstan zástupca generálneho tajomníka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (ďalej len „EBOR“), Londýn pozýva zástupcov slovenského podnikateľského prostredia zúčastniť sa výročného zasadnutia EBOR a biznis fóra.

EBOR je medzinárodnou finančnou inštitúciou podporujúcou projekty v 29 prijímateľských krajinách od strednej Európy po strednú Áziu pri rozvíjaní ich trhovo orientovaných hospodárstiev. Konkrétne sa EBOR snaží napomôcť rozvoju súkromného sektora v rámci daného hospodárstva investičnými operáciami a mobilizáciou zahraničného a domáceho kapitálu. Bližšie informácie o prijímateľských krajinách sú na stránke EBOR: http://www.ebrd.com/pages/about/where.shtml

Výročné zasadnutie EBOR bude sprevádzať biznis fórum v dňoch 19. – 21. mája 2011 v Astane, Kazachstan. Počas biznis fóra sa uskutočnia high-level panelové podujatia, prezentácie jednotlivých krajín a ďalšie diskusné podujatia v oblasti podnikateľského prostredia a investičných možností v 29 krajinách, v ktorých EBOR vykonáva svoju činnosť. Hlavnou témou biznis fóra je „Supporting Markets – Asia meets Europe“ s cieľom zvýšenia významu rozvojového vzťahu medzi ekonomikami Ázie vrátanie Číny, Európy, Severnej Ameriky a inými krajinami.

Na výročnom zasadnutí EBOR a biznis fóre sa očakáva účasť viac ako 2000 medzinárodných účastníkov, vrátane vysokých vládnych zástupcov, vedúcich zástupcov z finančného a korporačného sektora, podnikateľov a zástupcov občianskej spoločnosti a médií.

Výročné zasadnutie EBOR a biznis fórum je významnou príležitosťou pre zástupcov slovenského podnikateľského sektora osobne sa stretnúť so senior zástupcami súkromného a verejného sektora a prediskutovať dôležité strategické otázky a získať významné kontakty pre svoju podnikateľskú činnosť.

Informácie o programe výročného zasadnutie EBOR a biznis fóre, vrátane informácii ohľadom registrácie sú dostupné na internetovej stránke EBOR  www.ebrd.com/am.

Kontakt v prípade dotazov: Ministerstvo financií SR, odbor medzinárodných vzťahov (tel.: 5958 3331)