Predseda Európskej komisie ocenil stabilizáciu verejných financií SR

Aktualizované dňa: 06.10.2006 06:00

Štátny tajomník Ministerstva financií Slovenskej republiky (MF SR) František Palko informoval v Lisabone (06.10.2006) predsedu Európskej Komisie (EK) José Manuel Barrosa o záväzku Vlády SR ohľadom udržania výšky deficitov verejných financií počas nasledujúcich troch rokov.

Predseda komisie Barroso ocenil dobrú kondíciu slovenskej ekonomiky a zámery pokračovať v stabilizácii verejných financií znižovaním deficitu v súlade s reformovaným Paktom rastu a stability.

Na dvojstrannom stretnutí v rámci rokovania zástupcov vlád členských krajín Európskej únie diskutoval Palko s Barrosom aj o zámeroch slovenskej vlády v oblasti fiškálnej politiky, zabezpečenia ďalšieho rastu ekonomiky a príprave rozpočtov na nasledujúce tri roky. Predseda komisie zároveň pripomenul nevyhnutnosť pokračovať v celkových štrukturálnych reformách.

Spoločného rokovania sa zúčastnil aj podpredseda Vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič. Ten predsedu Barossa a následne tiež generálnu tajomníčku EK Catherine Day informoval o konkrétnych opatreniach SR pri napĺňaní Lisabonskej stratégie.