Vyhodnotenie pripomienkového konania k materiálu "Návrh východísk rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011" 
Spôsob pripomienkového konania: bežný/zjednodušený/skrátený postup - dôvod: skrátený
Zoznam oslovených subjektov: Povinne pripomienkujúce subjekty
Počet oslovených subjektov: 54
Zaslali do stanoveného termínu: 35
Zaslali po termíne: 0
Vôbec nezaslali: 19
Subjekty, ktoré nemali pripomienky: 23
Počet vznesených pripomienok: 14
Počet akceptovaných: 3
Počet neakceptovaných, z toho počet zásadných - ktoré subjekty 11, z toho zásadné 2 (MH SR, MP SR)
Rozporové konanie (s kým, kedy, na akej úrovni, s akým výsledkom):
Počet odstránených pripomienok:
Počet neodstránených pripomienok:
Vyhodnotenie pripomienkového konania
Rezort Pripomienka Typ Vyh. Spôsob vyhodnotenia
Kancelária Národnej rady SR Bez pripomienok.      
Kancelária prezidenta SR Bez pripomienok.      
Úrad vlády SR Technické a jazykové úpravy. O A  
Kancelária Ústavného súdu SR Bez pripomienok.      
Generálna prokuratúra SR Bez pripomienok.      
Najvyšší kontrolný úrad SR Bez pripomienok.      
Slovenská informačná služba Bez pripomienok.      
Ministerstvo zahraničných vecí SR Kapitola si vyhradzuje vyjadriť sa k návrhu limitu výdavkov v zmysle bodu B.1. návrhu uznesenia vlády. Z A Limity výdavkov nie sú obsahom materiálu. 
Ministerstvo obrany SR Bez pripomienok.      
Ministerstvo vnútra SR Bez pripomienok.      
Ministerstvo spravodlivosti SR Žiada zvýšiť limit počtu zamestnancov a výdavkov kapitoly na roky 2009 až 2011.  O N Limity výdavkov nie sú obsahom materiálu, ich úpravy budú predmetom ďalších rokovaní pri príprave návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011.
Ministerstvo životného prostredia SR Bez pripomienok.      
Ministerstvo zdravotníctva SR Bez pripomienok.      
Ministersvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR V časti 4. žiadajú uviesť, že zhoršenie hospodárenia Sociálnej poisťovne za rok 2009 je z dôvodu zníženia transferu zo štátnych finančných aktív.. O N Je to len jeden z vplyvov, ktorý sa podieľa na tomto stave.
Ministerstvo kultúry SR Bez pripomienok.      
Ministerstvo hospodárstva SR Žiada zvýšiť limit výdavkov kapitoly o 1,6 mld. Sk na investičné stimuly, podporu regionálneho rozvoja, priemyselné parky, energetiku, uhoľné a rudné baníctvo a cestovný ruch. Z N Limity výdavkov nie sú obsahom materiálu, ich úpravy budú predmetom ďalších rokovaní pri príprave návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011.
Ministerstvo pôdohospodárstva SR Doplniť uznesenie vlády o úlohy pre ministra financií: zabezpečiť národnú vyrovnávaciu platbu k priamym platbám do výšky 30 % krajín EÚ 15, zabezpečiť výdavky na realizáciu ozdravných opaterní v lesoch a zabezpečiť výdavky na úhradu DPH pre štátne RO a PO rezortu MP SR a obce. Z N Národná vyrovnávacia platba bude predmetom rokovaní v rámci prípravy návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011. Výdavky na realizáciu ozdravných opatrení v lesoch v zmysle uzn. vl. č. 990/2007 má MP SR prioritne riešiť pri tvorbe návrhu rozpočtu na roky 2009 až 2011. Výdavky na DPH budú predmetom rokovaní v rámci prípravy návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011. 
Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR Bez pripomienok.      
Úrad geodézie, kartografie a katastra SR Bez pripomienok.      
Štatistický úrad SR V tabuľke "Prognóza vybraných indikátorov" zmeniť reálny a nominálny rast. Z A  
Úrad pre verejné obstarávanie Bez pripomienok.      
Úrad jadrového dozoru SR Bez pripomienok.      
Úrad priemyselného vlastníctva SR Bez pripomienok.      
Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR  Bez pripomienok.      
Protimonopolný úrad SR Bez pripomienok.      
Národný bezpečnostný úrad Bez pripomienok.      
Správa štátnych hmotných rezerv SR Bez pripomienok.      
Slovenská akadémia vied Bez pripomienok.      
Sociálna poisťovňa Bez pripomienok.      
Národná banka Slovenska Navrhuje výraznejšie znižovanie deficitu verejných financií a uviesť opatrenia na výdavkovej strane. O N Otázke deficitu sa venuje materiál " Návrh salda verejnej správy pre východiská rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011". Opatreniam na výdavkovej strane sa bude venovať návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011.
Environmentálny fond Bez pripomienok.      
Fond národného majetku SR Upozorňuje na nesprávnu formuláciu v časti "Pozitíva", kde sa uvádza, že dividendy majú pozitívny dosah na rozpočet verejnej správy, čo nie je správne vzhľadom na to, že z príjmovej časti rozpočtu FNM SR vyplýva, že dividendy sa v rokoch 2009 a 2010 očakávajú nižšie oproti pôvodnému plánu. O N Ide o upozornenie, nemá charakter pripomienky.
Žilinský samosprávny kraj Odporúča sanovať hotovostný výpadok dane z motor. vozidiel pre rozpočty VÚC, zvýšiť podiel na dani z príjmov fyzických osôb z 23,5 % na 24,5 % a poskytnúť časť výnosu spotrebnej dane z minerálnych olejov do rozpočtu VÚC na krytie povinností v dopravnej infraštruktúre.  O N Uvedené bude predmetom ďalších rokovaní pri príprave návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011.
Únia miest Slovenska Vyjadruje obavy z nesystémového prechodu kompetencií štátu na samosprávy bez finančného krytia. O N Ide o konštatovanie, nemá charakter pripomienky.
Združenie miest a obcí Slovenska 1. Žiada zabezpečiť pre obce - žiadateľov o príspevky EÚ - zdroje na DPH. O N Uvedené bude predmetom ďalších rokovaní pri príprave návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011.
  2. Žiada v kapitole MŠ SR neuvádzať rozpočtované výdavky obcí a miest na ich originálne pôsobnosti na úseku vzdelávania. O N Nie je predmetom tohto materiálu, bude predmetom návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011. 
Združenie samosprávnych krajov Upozorňuje na výpadok dane z motor. vozidiel pre rozpočty VÚC, odporúča zvýšiť podiel na dani z príjmov fyzických osôb z 23,5 % na 24,5 % a poskytnúť časť výnosu spotrebnej dane z minerálnych olejov do rozpočtu VÚC na krytie povinností v dopravnej infraštruktúre.  O N Uvedené bude predmetom ďalších rokovaní pri príprave návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2009 až 2011.